sample

Ikspeelook

Bal spelen

Deze spelen zijn te herkennen aan de kleur van de kaart en het zwarte poppetje met de bal rechtsonder op de kaart
Ikspeelook

Tik spelen

De tik spelen zijn te herkennen aan de kleur van de kaart en het zwarte poppetje rechtsonder op de kaart
 

Ikspeelook

Groeps spelen

Groeps spelen zijn te herkennen aan de kleur van de kaart en het groepje zwarte poppetjes rechtsonder op de kaart
 
sample

Ikspeelook

Overige spelen

Ook deze spelen zijn te herkennen aan de kleur van de kaart en het zwarte poppetje rechtsonder op de kaart
 

Waarom als kaartspel

Wat is de meerwaarde van "ik speel ook"?

Er zijn al heel veel boeken waarin spelletjes staan voor kinderen op de basisschool. Waarom dan nu dit kaartspel?

Het kaartspel biedt verschillende voordelen boven een boek:

Meerdere kinderen kunnen er tegelijkertijd mee spelen

Als verschillende kinderen uit de klas een ander spel willen spelen, moeten ze bij een boek wachten op elkaar. Nu trekken ze een kaart, die nemen ze mee en daarmee kunnen ze direct aan de slag met hun groepje.

Het is overzichtelijk omdat op elke kaart maar 1 spel staat

Kinderen lezen vaak niet alles of lezen soms juist te veel. Nu staat alle informatie die nodig is voor het spel op 1 kaart. Verder hebben ze niets meer nodig en de andere kaarten leiden de aandacht niet meer af.

Je kunt zomaar een kaart trekken als je echt niet weet wat je wilt spelen

In de praktijk blijkt dat kinderen heel vaak hetzelfde spel spelen. Vaak is dat niet omdat dat het enige spel is dat ze leuk vinden, maar omdat ze verder niet zo snel een ander spel kunnen bedenken. Nu kunnen ze willekeurig een kaart uit de stapel trekken en ook eens iets anders spelen.

De spelregels kunnen gemakkelijk mee naar buiten worden genomen

De meeste problemen in de pauze ontstaan doordat spelregels niet duidelijk zijn afgesproken of kinderen zich er niet goed aan houden. Als kinderen een nieuw spel gaan spelen, is het erg belangrijk dat voor alle kinderen de regels duidelijk zijn. Doordat de kaarten gemakkelijk mee naar buiten te nemen zijn, kunnen de kinderen tijdens het spelen nog even terug kijken naar de regels als er onduidelijkheden zijn.

De verschillende soorten spellen zijn snel aan de kleur van het kaartje te herkennen

De kaartenset bestaat uit 32 kaarten in 4 verschillende groepen. Elke groep spelletjes is te herkennen aan de kleur van de kaart of aan het icoontje dat rechtsonderaan elke kaart staat. De kinderen herkennen al na enkele keren de kleuren en kunnen daardoor sneller een spel kiezen waar ze die dag zin in hebben.

De kaartjes houden rekening met niveauverschillen

Binnen een groep zitten veel niveauverschillen. Tijdens het spelen worden de motorische vaardigheden van kinderen al snel duidelijk. Voor kinderen die motorisch niet zo vaardig zijn, is meespelen niet altijd leuk. Zij staan dan ook regelmatig langs de kant. Als het spel te moeilijk of te makkelijk is, is het namelijk niet leuk meer om te spelen. Op de kaarten van "ik speel ook"  staan bij elk spel verschillende mogelijkheden beschreven om het spel makkelijker of moeilijker te maken. Hierdoor is het spel aan te passen voor elk niveau.

Handelsregister KVK: 27309806

BTW: 182191503.BO1